DSLR vs MIRRORLESS

Razmišljate o prelasku sa DSLR na mirrorless fotoaparat?
Niste sigurni u prednosti i mane jednog sistema u odnosu na drugi?
Phil Steele
( čika koga mi baš volimo ) je opet seo, zagrejao stolicu, napisao scenario, snimio video i sa nama podelio konačne rezultate svog istraživanja na temu da li stvarno mirrorless fotoaparat može da zameni DSLR.

Na kraju teksta  možete pogledati video u kome g.Steele daje svoju analizu.
– ( mi ga zovemo g .Čelični – fali jedno slovo da bi bio pravi prevod, al eto, može nam se  )
Za vas koji ste u prevozu, nemate wif ili jednostavno vas mrzi da potrošite 7:48 min svog života, evo  skraćene verzije:

dslr-vs-mirr
Bolji je …?

Nemoguće je reći da je bolji  jedan sistem u odnosu na drugi. I jedan i drugi imaju prednosti i mane.

Da li mirroless može ( danas u 2016 god. ) da zameni DSLR?

Ne.

 Da li će zauvek DSLR da bude jedini alat pro fotografa?
Najverovatnije da neće. Tehnologija napreduje, velika je verovatnoća da će mirroless da bude u budućnosti nova omiljena alatka pro fotografa.

Ko je pobedio u tuči DSLR vs mirrorless?
Nema pobednika. Oba sistema imaju svoje prednosti i mane. Ako možeš kupi oba. Medjutim, ako si profesionalac i trenutni budžet te ograničava na opciju koja ti nalaže ili DSLR ili mirroless, najbolje je ipak da ostaneš, još neko vreme na DSLR-u.
Najverovatnije već imaš sve što ti je potrebno za rad. A što se tiče problema sa težinom opreme DSLR-a, ne preostaje ti drugo već da kreneš u teretanu, jer kako se čini bar jedno 2-3 godine ništa se neće promeniti u svetu fotografske opreme.

Postavlja se pitanje, da li  bi se nagla promena i novo tehničko dostignuće u svetu fotaprata i kamera  isplatilo najvećim proizvođačima-
ko je spreman da  ubije gusku koja nosi zlatna jaja?