USKORO,,JEFTIN” A DOBAR IPS MONITOR!

 

Pretpostavljamo da ste čuli već za Viewsonic brend koji je poznat po monitorima koji su specijalno namenjeni profesionalcima ali i entuzijastima koji se bave fotografijom, dizajnom i kreiranjem sadržaja.

Lepa vest je da je Viewsonic oslušnuo tržište i predstavio monitor za sve one koje bi hteli da imaju kvalitetni monitor sa IPS panelom ali ne mogu da odvoje pozamašnu sumu novca za monitore sličnih karakteristika.

Radi se o monitoru ViewSonic VP2468.

Specifikacije monitora :

ViewSonic VP2468 IPS panel, rezolucija  1920 x 1080p, 5ms G2G odziv, 1000:1 kontrast, 250 cd/m2 osvetljenje, uglovi gledanja od 178/178 stepeni.
Portova su prisutni HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort i 4x USB 3.0 porta

,, Cijene, prava sitnica…“ – sir Oliver.

Preporučena maloprodajna cena monitora je  oko 330$ ali sačekaćemo da saznamo kakva ce biti konačna cena monitora kada stigne i do Srbije.

( Carina + PDV + MARŽA ) + IMT* =  cena koja je sve samo ne preporučena

*IMT – Ima Mene Tu, neizostavna varijabla u svim ekonomskim jednačinama koja postoji u stvarnom životu Srbije koja se ne izučava na ekonomskim fakultetima, koja označava ubacivanje ,,časti” za nekog misterioznog dobrotvora koji očekuju novčanu nagradu za svoj udeo u činjenju ili ne činjenju neke akcije.

U cenovnom rangu monitora od 200-300e sa IPS panelom trenutno kod nas vlada Dell koji se pokazao kao pun pogadak posebno ako se bavite foto / video produkcijom.

Da li će ovaj ViewSonic VP2468 IPS uneti svežu krv a možda i uzdrmati tron na kome sedi Dell u ovom segmentu budžetskih IPS monitora ( u Srbiji), ostaje nam da vidimo uskoro.

,,Na muci se poznaju junaci“ – narodna poslovica.

Autor ovog teksta se raduje ovom monitoru,  posebno ceni koja ga prati,  iako  kao prozor u digitalni svet koristi jedan od IPS monitora Dell-a, sa kojim je zadovoljan ali bi zaista voleo da ga umreži sa recimo jednim  ViewSonic VP2468 i da nakon par meseci  upotrebe i ,,mučenja“ vidi sve realne prednosti i mane.

,,Jedina stvar koja je bolja od  IPS monitora su dva IPS monitora umrežena u extend view-u.“ – naša izreka.

Da li bi ste Vi kupili ovaj monitor?